Bil og MC

En av de hobbyer som har mange fans i Norge, og mange andre land for den saks skyld, er biler og motorsykler. Med tanke på miljøet, så er en slik hobby kanskje ikke så hensiktsmessig. Likevel vil de som mekker på biler, som en hobby, våge den påstand at det ikke er en så miljøfiendtlig hobby som mange vil ha det til. De som mekker på biler og motorsykler er mer opptatt av å passe på bilen sin enn folk som bruker bilen til å kjøre de 200 meterne fra boligen deres til butikken flere ganger om dagen. For dem er bilen ikke så mye et transportmiddel, som skal brukes hele tiden, men mer en gjenstand de er stolte av og som de ønsker skal holde så lenge som mulig og ta seg godt ut.

Mer miljøbevisste

Man kan derfor si at de mennesker som har biler og motorsykler som hobby, faktisk er mer miljøvennlige enn mange andre. Her er et par utsagn fra denne gruppen som gir god mening når vi tenker på det miljømessige aspektet i dette:

  • De som mekker biler kjører mye mindre bil enn andre som har bil for å «råne omkring» hver dag.
  • De kjører mer forsiktig med bilen sin enn hvis de hadde hatt en bruk-og-kast bil, noe som gir mindre utslipp.
  • De bruker ofte brukte deler som dermed blir resirkulert i stedet for å kjøpe nytt som folk med nye biler ofte gjør.
  • De bryr seg mest om bilen eller MC sin og ikke så mye om siste nye TV, nye klær, størst mulig hus etc., noe som igjen er bedre for miljøet.

Det er derfor ikke noen dårlig ide å ha biler og MC som hobby og mange tar det gjerne et skritt lengre ved å finne gamle biler som kan pusses opp og selges videre. På den måten tjener de også penger på hobbyen sin, samtidig med at de bruker fritiden sin på det de elsker å holde på med.

Gamle biler er verdt penger

De fleste som har biler som hobby, eller motorsykler for den sags skyld, har gjerne en forkjærlighet for amerikanske biler. Dette er en av grunnene til at det fines et stort marked for brukte amerikanerbiler og flere av disse er ganske kostbare. Det finnes ikke mange av dem og når de har blitt pusset opp av en hobbymekaniker, så har de gått kraftig opp i verdi. Derfor er det mange som er på jakt etter gamle biler som de kan mekke på i en årrekke og så selge den videre med god fortjeneste. Selvsagt er fortjenesten kanskje ikke så mye å snakke om, hvis man tar med alle timene som er brukt, men siden dette er en hobby for de fleste, så regner de ikke tiden med.

Nettopp det å pusse opp en bil eller en motorsykkel, er for mange det som er det beste ved hobbyen deres. Her kan de gå og kose seg med en gammel bil, gjøre i stand alle deler ved bilen og sakte, men sikkert se resultatet av alle timene de har brukt. Noen velger å bruke bilen selv når den er ferdig, men mange selger den igjen og finner et nytt oppussingsprosjekt som de kan begynne å restaurere.