Gode grunner til å finne seg en hobby

Det finnes et utall av gode grunner til hvorfor man bør finne seg en hobby. Den kanskje viktigste grunnen er for å holde på med noe som gjør deg glad, gir motivasjon og på samme tid kan gi et avbrekk i en travel hverdag. Det finnes mange eksempler på mennesker som har slitt med dårlig selvverd og følt de ikke riktig er god til noe. Så finner de seg en hobby og plutselig får de åpnet øynene og ser at de faktisk mestrer mange ting og samtidig får de hverdagens stress litt på avstand.

Det er ikke så viktig hvilken hobby det er, men mange begynner å trene slik at de slår to fluer med en smekk. Så fort man begynner å føle seg bedre tilpass, kroppen ser bedre ut og formen kommer snikende, så blir man også mere motivert til å stå på. Det viktigste er å finne seg en hobby som man er komfortabel med og som gir deg lyst til å holde på med den hobbyen du velger.

Mestringsfølelsen

Det er en av de beste følelser i verden, når man begynner å føle glede ved det man holder på med. Det er med til å gi motivasjon og man har fått snudd vonde tanker og følelser til noe positivt. Slik er det med de fleste hobbyer og når man oppnår denne mestringsfølelse, så har det vært det hele verdt. Man føler seg som en ny person og dette smitter av på humøret, man blir rett og slett mer livlig og glad. Denne følelsen er også med til å gi deg mere energi og se positivt på det meste.

Når du skal velge en hobby, så husk på at det må være noe som du har lyst til å gjøre. Liker du å lese bøker, så er det kanskje det du skal gjøre og det er intet i veien for å ha lesing som en hobby. Her er det også mange fordeler. Visste du at å dumpe ned i sofaen og lese 5-6 minutter, er med til å senke stressnivået i kroppen din med hele 68 prosent! Sliter du med stress i hverdagen, da er lesing mye bedre enn mange andre avslappende aktiviteter. Årsaken til dette er at du får et avbrekk fra det som stresser deg og når du kun konsentrerer deg om å lese, så vil musklene slappe av og hjerterytmen senkes.

Finn noe du er flink til

Det er viktig å finne en hobby som man er flink til. Da blir det mye enklere å sette seg mål man vil oppnå, og ikke minst fullføre dem. Vi trenger alle sammen å få bekreftet at vi er flinke til noe og derfor bør man sette seg mål som er mulige å nå. Er det lesing av bøker som er det du har lyst til og du selv føler du er flink til, så er det også det du bør begynne med. Det kan hende at tiden ikke har strukket til de siste årene, men da må man ta seg tid og la hobbyen komme litt foran i køen. Det har mange positive effekter når man gjennomfører ting man har satt seg for, uansett om det er å lese en bok hver måned eller løpe New York maraton. Det å få bekreftet at man er flink, er gull verdt og vil gjøre oss til lykkeligere mennesker.