Musikk

Musikk er en hobby som er ganske allsidig og derfor fanger mange mennesker. De fleste av oss er interessert i musikk på en eller annen måte, enten det er å spille på et instrument, bare lytte til en bestemt type musikk eller kanskje skrive musikk selv. Innen mange kulturer er folk vokst opp med musikk som en vesentlig del av livet deres og det er derfor naturlig at musikk og sang fylder mye i hverdagen. For oss i Norge er det kanskje ikke så vanlig at musikk er en del av livet vårt på samme måte, men derfor kan vi godt ha en stor interesse for musikk likevel.

I dag hører vi musikk de fleste steder, om det er i en butikk hvor vi handler klær, på treningssenteret, i bilen, på telefonen, pc-en og det er derfor ikke så rart at mange blir ekstra interessert i musikk. Den kan enten være en bestemt genre, musikk som spilles med et bestemt instrument eller man får lyst til å spille musikk selv. Særlig de unge som er vokst opp med YouTube og muligheten for å lage musikk selv på en pc, som kan lastes opp på nettet, er svært aktive innen musikkproduksjon og har dette som en hobby.

Komponere musikk

Barn og unge lærer mye av å komponere musikk og bruker både pc-er og smarttelefoner til å lage ny musikk. I dag kan man lage stort sett alle typer ved hjelp av elektroniske hjelpemidler og det er nettopp her at de unge får brukt talentene sine. Noe av det viktigste å huske på, når man lager musikk, er å finne ut hvordan de ulike elementer i musikken henger sammen. Fremfor å måtte ha mange forskjellige musikkinstrumenter til rådighet, så kan alle typer instrumenter gjenskapes på en smarttelefon eller en pc. Med de riktige programmer er det også mulig å sjekke hvordan eksisterende sanger har blitt bygget opp, og hvilke instrumenter som brukes, noe som kan brukes som inspirasjon til å lage ny musikk.

Når de unge komponere musikk i dag, så er rytmen noe av det viktigste. De fleste har en eller annen ide om hvordan rytmen eller beatet skal være og deretter begynner de å legge på de instrumenter som de liker. Det kan være alt fra piano til fiolin, noe som er veldig populært i dag. Hele prosessen er veldig lærerik og med en pc som verktøy er det enkelt å prøve seg frem. Det er ved å øve seg at man får bedret ferdighetene sine.

Begynn med det grunnleggende

For de som ikke har prøvd å lage musikk før, så finnes det en veldig bra app som kalles for Garageband. Med denne appen kan alle lære seg å lage musikk i løpet av kort tid. Når først man har lært seg det mest grunnleggende, så er det mye enklere å gå videre til mer avanserte programmer. Programmet fungerer kort fortalt ved at man sitter med et nettbrett, bærbar datamaskin eller smarttelefon og har på seg høretelefoner. Ved å prøve seg frem kommer det fort positive rytmer inn i høretelefonene og derfra er veien ikke lang til at den første melodien kan lastes opp på YouTube.