Trening

Trening er for alle og hvorfor ikke ha trening som en hobby? En hobby kan være hva som helst og det er i prinsippet ingen grenser for hva man kan ha som en hobby. Det eneste de kloke er enige om, er at det er sundt å ha en hobby. Det perfekte er derfor å finne en hobby som styrker helsen på samme tid og trening er definitivt en hobby som er sunn på mange måter. Før vi ser nærmere på trening som hobby, så kan vi også nevne et par andre hobbyer som er med til å styrke helsen.

Helse er mange ting og det er ikke kun fysisk aktivitet som styrker helsen vår. Strikking er kanskje ikke det første du tenker på når vi snakker om å styrke helsen, men det sies at strikking er den nye form for yoga. Det at man må gjenta de samme bevegelsene er det som gjør at man sammenligner denne hobbyen med yoga. Begge har samme positive effekt og medvirker til lavere blodtrykk samt forbedrer koordinasjonsevnen- og konsentrasjonen. Andre hobbyer som også er med til å styrke helsen vår er å male – en hobby som styrker hjernen og det samme gjelder et språkkurs.

Bedre kondisjon

Om du har lyst til å slå to fluer med en smekk, så er trening kanskje den beste hobby man kan begynne med. Det er sundt for helsen og det kommer stort sett kun positive ting ut av å forbedre kondisjonen din. Når man begynner med å trene er det mange som velger å legge ut på en joggetur og det er også det beste sted å starte. Det er viktig å ta det med ro til å begynne med og bygge opp formen stille og rolig. Regelmessig trening er et nøkkelord da det ofte er slik at man vil føle seg uopplagt og øm i musklene hvis man ikke venner kroppen til å jobbe på faste dager. Da får man ikke den kontinuitet som er så viktig for å komme i god form. Studier om trening har faktisk vist, at holder man pause fra treningen i en uke, så har man allerede mistet 10 prosent av kondisjonen sin. Derfor er det viktig å holde seg i gang så ofte som mulig.

Det er ikke nødvendig å trene hardt hver dag, men i alle fall fire ganger i uken bør man komme seg opp på tredemølla eller ut i naturen. Når man har trening som sin hobby så er dette ofte ikke noe problem da de fleste som har en hobby, elsker når de kan dyrke den og det er uansett om man har trening som hobby eller pusler med frimerker.

Sett opp et treningsprogram

Akkurat som med mange andre hobbyer, så er det alltid lurt å sette opp en plan for det man ønsker å gjøre. Har du strikking som hobby, så er planen å gjøre ferdig det du strikker ved hjelp av en plan og slik er det også med trening som hobby. For de fleste er planen at de skal komme seg i form og da må denne bygges opp etter en plan. Ved å bygge opp formen sakte men sikkert, så unngår du som regel også skader. Å bli skadet er ganske irriterende, da det gjerne innebærer at du må stoppe treningen en periode hvor du er godt i gang.

Begynn med å gå i inntil fem minutter for å varme opp musklene og så løper et par minutter før du setter tempoet ned og går igjen. Om du veksler mellom å løpe og gå et par ganger, så er du godt i gang og etter hvert som formen føles bedre kan du bytte ut tiden du går med å løpe i stedet. Hvis du legger ut med en treningsøkt på kanskje 30 minutter totalt, så kan du øke denne til 45 minutter når du merker at du er i bedre form. En slik treningsøkt kan du gjennomføre 4 ganger om uken og da kommer formen helt av seg selv.